A1 Kárpitos Kft.

Budapesten és vonzáskörzetében
+36 20 / 773-8672

Szétszakadt varrás javítása

A bőrbútorokon a legnagyobb igénybevételnek kitett ülőfelületeken lévő varrások mennek szét leggyakrabban! Ennek oka lehet csupán a nem megfelelő cérna kiválasztása. Sok esetben viszont nem közvetlenül a varrás megy tönkre, hanem a bőr a varrás mentén a varrógép tűjének öltéstávolságai közt meggyengül és elszakad, ezzel elindítva egy folyamatos továbbszakadást.

A szakadások abból adódóan is keletkezhetnek, hogy használat során az ülőfelület eredetileg masszív tartása lágyabb, puhább lesz és ennek következtében, a ránehezedő nyomás hatására, lejjebb süpped az ülőrész, aminek következtében a bőr felület megfeszül. Ahol a legnagyobb a hatás ott szakadás keletkezik. Legtöbbször az úgy nevezett kivehető párnázatú, holland jellegű bútoroknál fordul elő, ahol 22-25 cm vastagságú ülőrész szivacsa kezd meggyengülni.

A hagyományos és modern bútoroknál többnyire a karfával párhuzamos vattatok mennek szét, hasonló okokból, de itt a tartó szerkezet és a bonell rugó gyengesége is okozhatja.

Irjon e-mailt nekünk, küldjön képet árajánlatkéréshez!

A1 Kárpitos Kft. © 2012

Partnerek:
A1 Kárpitos.hu, hevero-javitas.hu, franciaagy-javitas.hu, ulogarnitura-javitas.hu, butor-karpitozas.hu, butor-felujitas.hu, rainbowtrendshop.com